’In een maand verkocht waar we normaal een jaar over doen’

„Januari was een hele goede maand, februari en maart iets minder, vanwege de kou en de onzekerheid over de situatie in Oekraïne. Maar in algemene zin is de vraag heel sterk”, zegt Roy Rentes, mededirecteur van het Ierse Rentes Plants.

„Waar we klanten in het verleden nog moesten verleiden om bomen vroeg te bestellen, door langere betalingstermijnen te bieden, zijn we nu in de omgekeerde wereld beland. Ingegeven door paniek-inkopen bij aanhoudende schaarste, zijn we nu in een maand al kwijt waar we normaal gesproken een jaar over doen. Vooral bij bloeiende kersenbomen, rozen en kleine boompjes voor tuincentra kunnen we de vraag niet bijbenen.”

Roy Rentes: „We kunnen de vraag niet bijbenen”. (Foto: Rentes Plants)

„Het plannen van productie en voorraden is bijna onmogelijk. Klanten waren de afgelopen twee jaar al gewend aan hogere prijzen, maar nu echt alles duurder is geworden en de tekorten aanhouden, zijn klanten meer dan ooit bereid om meer te betalen voor onze producten. Aan de vraagkant zit het dit seizoen wel goed.”

Waar maakt Rentes zich desondanks zorgen over? En wat zegt hij over turfgebruik?

Lees de volledige rubriek in De Boomkwekerij editie 6. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu alle marktrubrieken en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
binance
2 maanden geleden

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.