In Engeland is het al lente

Bloeiende Magnolia campbelii luidt vandaag in Engeland de lente in, ruim een maand voordat de astronomische lente begint.

The Great Gardens of Cornwall hebben 14 februari 2019 verklaard als eerste lentedag, omdat hiervoor voldaan is aan deze voorwaarde: in zes grote tuinen en parken bloeit Magnolia campbelii met 50 bloemen.

De astronomische lente begint op 20 maart. De magnolia’s in Cornwall bloeien jaarlijks wel eerder dan in de rest van Engeland en het Europese vasteland, maar dit jaar is dat niet het vroegst: in het verleden kwam de bloei vier keer eerder 14 februari.

Magnolia campbelii groeit oorspronkelijk in de Himalaya. Engelse tuinkenners betitelen deze soort ook wel als de ’Koningin van het Bos’ vanwege de spectaculaire, bekervormige en roze bloemen die soms net zo groot zijn als borden.

The Great Gardens of Cornwall, gesitueerd op historische plekken in het zuidwesten van Engeland, trekken in de lente altijd extra publiek dankzij de bloei. In Cornwall noemen ze het ook wel Magnolia Mania.

Foto’s: The Great Gardens of Cornwall

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties