’Inkopers van tuinplanten verwachten een zeer goed seizoen’

Inkopers van tuincentra hebben alle vertrouwen in het komende voorjaar, zo bleek tijds de eerste voorjaarsbeurzen. Zorgen zijn er wel dat uitstel van leveringen wellicht tot een logistiek infarct leidt, maar optimisme overheerst. ’Schrik is bij klanten ver te zoeken’.

Terwijl veel Nederlandse en Duitse tuincentra gesloten zijn, gingen de meeste voorjaarsbeurzen in de afgelopen periode – in aangepaste vorm – toch door. „We kunnen 75 mensen per dag hebben en zijn de eerste dagen volgeboekt”, zegt Dennis van Willegen, verkoper bij Arie Bouman Tuinplanten na de eerste twee van de zes beursdagen.

Toch ziet Van Willegen wel wat reserve bij buitenlandse klanten om deze kant op te komen. „Engelse klanten mis ik echt en Belgen en Duitsers zijn ook wat terughoudender om te komen.”

Richard Jeucken, directeur van Garden Plant blikt tevreden terug op Treevention. „We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle editie. Inkopers van tuinplanten verwachten een zeer goed seizoen, niet eerder hebben wij zo goed verkocht op een beurs.”

Inkopers aan het werk tijdens Treevention. De beurs in Venlo werd gehouden van 24 tot en met 26 januari. (Foto: Treevention)

Lees meer over de handelsstemming bij Arie Bouman Tuinplanten, Groen-Direkt, Plant Collect, Groenbeurs Haaren en Treevention in De Boomkwekerij 3. Dit nummer ligt vanaf 5 februari bij abonnees op de mat. Of lees het in het digitale magazine van De Boomkwekerij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties