Innovation Awards naar vloeibare meststof en volautomatische drone

  Een vloeibare nitraatmeststof van organische oorsprong en een volautomatische drone voor gewasmonitoring in kassen wonnen vandaag de GreenTech Innovation Awards 2021.

  De vloeibare meststof won in de categorie ‘Innovatie’ en de volautomatische drone in de categorie ‘Concepten’. Beide prijzen zijn vanochtend uitgereikt op de vakbeurs GreenTech Live & Online in Amsterdam. De beurs duurt nog tot en met 30 september.

  De meststof met de naam GreenSwitch Original is ontwikkeld door Van Iperen International uit Westmaas. Het heldere vloeibare middel dat wordt gemaakt uit drijfmest is niet alleen geschikt voor gebruik in kassen, maar ook voor vollegrondsfertigatie en bladbemesting in onder andere de sierteelt.

  De winnaars van de GreenTech Innovation Awards 2021
  De winnaars van de Innovation Awards 2021 met hun prijzen en oorkondes, met uiterst links Jaap Bond (vz KAVB) en derde van rechts Mariska Dreschler, directeur GreenTech (foto: GreenTech)

  De volautomatische drone voor gewasmonitoring komt van Corvus Drones in Ede. Het systeem werkt op visuele odometriesoftware in plaats van op gps, omdat deze signalen te zwak zijn voor gebruik in kassen. De drones kunnen vooralsnog zaadkieming, bruikbare planten en bladoppervlaktes monitoren.

  Meer informatie

  Zie voor meer informatie voor alle winnende en genomineerde producten:

  Innovative products | GreenTech Live & Online

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties