Input exportcijfers: sector toont weinig belangstelling

Twee jaar geleden startte de Raad voor de Boomkwekerij met het in kaart brengen van exportstatistieken. Deze moeten inzicht geven in de export per land en de binnenlandse handel van boomkwekerijproducten. Vooralsnog stroopt het: er doen te weinig handelsbedrijven aan mee.

Met het stopzetten van het Productschap Tuinbouw verdwenen ook de exportstatistieken. In de jaren daaropvolgend blies de Raad voor de Boomkwekerij dit systeem nieuw leven in zodat op termijn er weer marktinzicht zou komen voor boomkwekerijproducten.

In aanloop toonde een aantal bedrijven zich enthousiast. Diverse handelsbedrijven lieten positieve geluiden over het initiatief horen. Wel bestond toen al de gedachte dat de exportstatistieken alleen waardevol zouden zijn bij voldoende kritische massa. Maar van dat laatste is geen sprake.

„Vooralsnog doen er te weinig bedrijven mee”, zegt Leon Smet, secretaris van de Raad voor de Boomkwekerij. „In februari gaat het bestuur kijken in hoeverre dit initiatief überhaupt gecontinueerd wordt en zo ja hoe de toekomst van de exportstatistieken er uit moet gaan zien”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties