Internationale conferentie over biodiversiteit in Leiden

  In Leiden komen deze week meer dan 700 wetenschappers en beleidsmakers samen op de Biodiversity_Next conferentie. Zij willen op deze bijeenkomst eerste stappen zetten om een wereldwijde infrastructuur op te zetten om informatie over biodiversiteit uit te wisselen.

  Het wereldwijde verlies van biodiversiteit gaat sneller dan ooit en vormt een bedreiging voor het menselijk welzijn. Om deze crisis het hoofd te bieden moeten wetenschappers en beleidsmakers precies weten hoe de biodiversiteit er overal ter wereld aan toe is. Daarom komen meer dan 700 onderzoekers uit 76 landen komende week samen op de Biodiversity_Next-conferentie, mede georganiseerd door Naturalis Biodiversity Center en NLBIF, de Nederlandse tak van de Global Biodiversity Information Facility (GBIF).

  Ondanks dat talloze wetenschappers en vrijwilligers wereldwijd duizenden databases hebben opgezet, is informatie over biodiversiteit nog steeds verspreid, incompleet of moeilijk toegankelijk. Tijdens de conferentie zullen de deelnemers bespreken hoe er beter samengewerkt kan worden om alle informatie die bestaat beschikbaar te maken voor iedereen.

  Het uiteindelijke doel van de conferentie is een netwerk te scheppen dat alle bestaande databases verbindt, open access is en waaraan nieuwe gedigitaliseerde data makkelijk kunnen worden toegevoegd.

  Tijdens de conferentie zullen onder andere Ana María Hernández Salgar, voorzitter van het Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten (IPBES), en Paul Hebert, hoogleraar aan de universiteit van Guelph in Californië en pionier op het gebied van DNA barcoding, deelnemen.

  Biodiversity_Next vindt van 22 tot en met 25 oktober plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties