Intratuin opent eerste ’Leven in de tuin’-afdeling

Bij Intratuin in Heerhugowaard is op 10 november als eerste vestiging een afdeling ’Leven in de tuin’ geopend. Volgend jaar volgen de andere vestigingen.

Veel van de moderne tuinen zijn volgens Intratuin steeds minder een thuishaven voor vogels, vlinders en insecten. „Maar dit jaar dient zich een nieuwe trend aan”, zegt Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin. „Op allerlei niveaus zie je een sterke hang naar een puur en natuurlijk leven. Steeds meer mensen willen dat ook in hun tuin. Ze willen daar de natuur weer zien en voelen”

Vlinders
Intratuin speelt op deze trend in door het openen van een afdeling ’Leven in de tuin’. Intratuin roept mensen onder andere op om wat meer paarse, blauwe en gele bloemen in hun tuin te zetten omdat hier veel vlinders op af komen.

Heerhugowaard had donderdag de primeur van een eigen ’Leven in de tuin’-afdeling. Televisieboswachter en schrijver Arjan Postma gaf voor deze gelegenheid schoolkinderen een college over de natuur.

Televisieboswachter en schrijver Arjan Postma geeft kinderen van een basisschool een college over de natuur dichtbij huis.