Intratuin trapt af met ’Leven in de tuin’

Intratuin opent op 10 november bij de vestiging in Heerhugowaard een nieuwe afdeling ’Leven in de tuin’. Deze afdeling geldt als pilot voor een landelijke uitrol in het komende jaar.

Met ’Leven in de tuin’ wil tuincentrumketen Intratuin mensen laten zien hoe belangrijk leven in de tuin is en wat de rol is die bodem, waterhuishouding, planten en dieren daarin spelen. Intratuin wil volwassenen en kinderen inspireren en laten ontdekken hoe ze van de tuin een echt natuurlijke plek kunnen maken.

Heerhugowaard is de eerste
Intratuin Heerhugowaard is de eerste vestiging die een afdeling ’Leven in de tuin’ krijgt. Tijdens de opening op 10 november houdt Arjan Postma, boswachter, schrijver en bekend van televisie, een college over de natuur ’dichtbij huis’ voor basisschoolleerlingen van groep 7/8. Henk Leenders, PvdA Tweede Kamerlid voor Natuur en Landbouw, vertelt bij de opening over het belang van leven in de tuin en groen in de wijk. Ook Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin Nederland voert het woord.

Natuurtuin wint terrein
Volgens Intratuin moet om ons heen steeds meer groen wijken voor steen, maar zien we in een groeiend aantal tuinen juist het omgekeerde gebeuren: daar wint de natuurtuin steeds meer terrein. Op allerlei niveaus is volgens Intratuin een sterke hang naar puur en natuurlijk leven te zien.

Bij de totstandkoming van ’Leven in tuin’ werkt Intratuin onder andere samen met De Vlinderstichting, de Nederlandse Bijenhouders Vereniging en Vogelbescherming Nederland. Deze organisaties zien in particuliere tuinen een sleutel naar het in stand houden van hun ’vliegende achterban’.