De Boomkwekerij Teelt ’Door IPPS kun je vergelijkbare teeltproblemen oplossen’

’Door IPPS kun je vergelijkbare teeltproblemen oplossen’

0

Door de International Plant Propagators Society komen kwekers wereldwijd op andere ideeën om vergelijkbare teeltproblemen op te lossen.

Dat zegt IPPS-president Peter MacDonald in een interview met De Boomkwekerij. Aanleiding is een IPPS-event dat volgende week voor het eerst in Nederland wordt gehouden.

„Ons motto is kennis zoeken en delen”, aldus MacDonald. „Het idee erachter is dat kwekers niet met elkaar moeten concurreren, maar met het publiek dat geld uitgeeft aan vakanties in plaats van aan planten.”

Chipbudding nu meest toegepast

Door IPPS zijn diverse teelttechnieken snel verspreid, zoals chipbudding. „Bij bomen is het nu de meest gebruikte enttechniek”, zegt MacDonald, die plantenvermeerdering doceerde in Schotland en het internationaal geprezen boek ’The Manual of Plant Grafting’ schreef.

Het IPPS-event in Nederland bestaat uit een studietour langs bedrijven in de regio’s Lottum, Amsterdam, Boskoop en Bleiswijk. Ook is er een conferentie in Avifauna, de uitvalsbasis van de tour in Alphen aan den Rijn, met sprekers over uiteenlopende onderwerpen.

Meer dan 150 kwekers wereldwijd zullen meedoen aan het event. Het duurt van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juli. De laatste dag is vrij toegankelijk voor vakgenoten. Bekijk hier het volledige programma.

> Het volledige interview met de IPPS-president staat in het nieuwste vakblad (editie 14).

Foto: Euan McColl

Reageer op dit artikel

avatar