‘iQuus klaar voor gebruik in de boomkwekerij’

  iQuus is een van de systemen op de markt om gewone trekkers zelfrijdend te maken. Volgens ontwikkelaar GPX Solutions uit Tiel is het systeem klaar voor gebruik in de boomkwekerij en daarbuiten.

  Op dit moment is iQuus nog niet in gebruik op Nederlandse boomkwekerijen, maar dit staat wel te gebeuren. Het bedrijf is hierover met meerdere bedrijven in gesprek.

  Hierbij worden OEM-oplossingen en integraties op andere machines niet uitgesloten. Ook is het systeem standaard geschikt om de meest geavanceerde werktuigen aan te sturen via de landbouwstandaard ISOBUS.

  Autonoom gemaakte trekker met iQuus.
  Autonoom gemaakte trekker met iQuus (foto: GPX Solutions)

  Daarbij komen er op korte termijn diverse nieuwe ontwikkelingen aan rond het systeem die interessant zullen zijn voor de boomkwekerij. Dit is mede vanwege de nauwkeurigheid van de besturing die het systeem biedt.

  Meer weten?

  Als PLUS-bericht in het digitale magazine van De Boomkwekerij 11 licht Derek Blom van ontwikkelaar GPX Solutions uitgebreid toe waarom het systeem van zijn bedrijf klaar is om zich te bewijzen in de boomkwekerij.

  Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu het hele artikel via mijnboomkwekerij. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.


  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties