Italiaanse groene sector krabbelt op

De Italiaanse groene sector zit weer in de lift en herstelt van problemen vanwege corona. Dat blijkt uit een enquête die uitgevoerd is onder betrokkenen bij vakbeurs Flormart.

In plaats van de fysieke vakbeurs wordt in december het online-evenement Flormart City Forum georganiseerd. Vooruitlopend daarop is in juni en in september een enquête uitgevoerd onder 167 Italiaanse kwekers, groenvoorzieners en architecten over ontwikkelingen in de groene sector van hun land. 85% van hen had in het voorjaar ’substantieel’ of ’matig’ last van coronagevolgen, ofwel minder werk en omzet.

Meer gemeenschappelijk groen

De resultaten van de enquête staan in het Flormart Green City Report. Hieruit blijkt dat 30% van de Italiaanse bedrijven een lichte of sterke verbetering zien in hun omzet, ten opzichte van 18% in juni. Voor 72% zijn de verwachtingen de komende tijd stabiel of positief, ten opzichte van 52% in juni.

De Italianen verwachten dat het stedelijk groen zich de komende jaren nog meer ontwikkelt richting gemeenschappelijk gebruik: in de vorm van tuinen, parken en ook groene daken.

De Boomkwekerij bezocht Flormart in 2018; bekijk hier impressies van de vakbeurs.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties