Josina Bloemen krijgt predicaat Hofleverancier

  Josina Bloemen in Oss heeft onlangs het predicaat Hofleverancier ontvangen uit handen van burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. Mireille de Bruijn en Suzanne de Bekker, de huidige eigenaren, betrokken ook de oud-eigenaren Ben en Peter de Bruijn bij de feestelijkheden rondom het 100-jarig bestaan.

  ‘Jullie zijn een begrip in Oss en omgeving. Een bedrijf dat de hele ontwikkeling van de stad heeft meegemaakt. Ook de roerige tijden hebben jullie overleefd. Ik vind het een geweldige prestatie’, vertelde de Osse burgemeester bij de huldiging.

  Peter de Bruijn, de vader van Mireille, heeft zijn hele leven lang de bloemenwinkel gerund. Ben de Bruijn was heer en meester over de plantenkas en de kwekerij. Toen Peter de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, vond hij het een mooi moment om te stoppen en nam zijn dochter de zaak over, meldt de lokale website Kliknieuws. Haar vriendin Suzanne werd medevennoot. Op 1 september 2014 was de overname van de bloemenwinkel een feit. De winkel werd flink verbouwd en de naam van Josina bloemsierkunst veranderde in Josina Bloemen. De plantenkas werd overgenomen door Ilka de Bruijn, de dochter van Ben, maar werd in 2019 gesloten omdat het te veel werk werd.

  Trots

  Suzanne en Mireille zijn trots op de historie en de huidige staat van de bloemenwinkel. ‘We hebben geleerd te koesteren wat we hebben. De contacten die we hebben met ons bedrijf zijn ons dierbaar. Uiteraard ook onze dank aan onze gezinnen, familieleden en vrienden. Ze steunen ons waar nodig en remmen ons af als dat moet.’

  Bron en foto: Kliknieuws.nl

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties