De Boomkwekerij Kabinet trekt 6 miljoen extra uit voor groen onderwijs

  Kabinet trekt 6 miljoen extra uit voor groen onderwijs

  0

  Steeds meer leerlingen kiezen voor het Groen Onderwijs. Hoewel dit goed nieuws is, komt de bekostiging daarmee in de knel. Om dit te helpen oplossen trekt het kabinet komend jaar €6,2 miljoen extra uit voor het groene onderwijs.

  Door het groeiend aantal leerlingen binnen de groene opleidingen, ontstond er de laatste jaren een tekort in de bekostiging van het groene onderwijs. Dit wordt nu door het kabinet gerepareerd door een extra investering van €6,2 miljoen.

  Het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de overheid geven samen tevens invulling aan de transitie naar een natuurinclusieve landbouw en een duurzaam voedselsysteem: via de Topsectoren Agri&Food en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen en via de Strategische Ontwikkelagenda Groen Onderwijs.

  NVWA

  Er komt verder een eenmalige investering van  €25 miljoen voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om haar toezichtsrol te versterken. Dit zijn de belangrijkste nieuwe maatregelen uit de beleidsarme begroting van het Ministerie van Economische Zaken die minister Kamp op Prinsjesdag aan de Eerste en Tweede Kamer heeft toegezonden.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar