Kennisatelier over stedelijk groen

Woensdag 3 juni vindt in Amersfoort een symposium plaats over kwalitatief goed aangelegd stedelijk groen. Vergroten van biodiversiteit staat centraal.

Het symposium heet kennisatelier ’Natuurlijk, groen werkt in de stad’. Voordelen van kwalitatief goed aangelegd stedelijk groen wijzen zich uit op klimatologisch, ecologisch, maatschappelijk en economisch vlak. Diverse sprekers gaan in op de vraag: hoe vertaal je deze voordelen naar de praktijk?

Onderzoeker Jelle Hiemstra (PPO) spreekt over het belang van bomen als basisstructuur voor de biodiversiteit in het stedelijk gebied. Ecoloog Henk Nijenhuis licht de waarde toe van het Prins Bernhardbos in gemeente Haarlemmermeer .

Daarnaast vertelt landschapsarchitect Maarten Grasveld over beplanting en bewustzijn van de leefomgeving. Directeur Matthijs Mesken (Groenkeur) licht de waarde toe van het Groenkeur-certificaat.

Er zijn bovendien twee workshops. De een gaat over bomen als basis voor biodiversiteit en andere baten van groen in de stad. De andere workshop gaat over de waarde van de integrale beplantingsmethode voor de leefomgeving.

Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Locatie is Paulus Borstraat 41, Amersfoort. Toegang is €75, maar voor deelnemers van Groenkeur en abonnees van Vakblad Groen, Stadswerk en partners van Entente Florale is het gratis. Aanmelden bij de organisatie.

De organisatie is in handen van: Stadswerk, PPO, Groenkeur, Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur, Elba-REC, Vakblad Groen, Ruyteninstituut, Norminstituut Bomen en Entente Florale Nederland.