Kennisbijeenkomst ‘Groene baten door slimme plantkeuze’

  Woensdag 24 september vindt bij Van den Berk Boomkwekerijen een kennisbijeenkomst plaats getiteld ’Groene baten door slimme plantkeuze’. De organisatie is in handen van PPO, Stadswerk, Groenkeur en Entente Florale Nederland.

  Het programma begint om 14.00 uur met een rondleiding over de boomkwekerij in Sint-Oedenrode. Daarna zijn er van 16.00 tot 19.30 uur presentaties over diverse items met betrekking tot het thema ’Groene baten door slimme plantkeuze’.

  Jelle Hiemstra (PPO) gaat allereerst in op de functies en het gebruik van laanbomen in het stedelijk gebied. Daarna spreekt Marjan Dat (StoutGroep) over het bomenbestand in wijken uit de jaren ’50, ’60 en ’70 dat de komende jaren aan vervanging toe is.

  Marco Hoffman (PPO) geeft vervolgens uitleg over biodiversiteit in het openbaar groen en de rol die vaste planten daarbij kunnen spelen. Vasteplantenkweker Laurens Lageschaar vertelt daarna over de toepassing in de praktijk.

  Praktijk
  Hovenier Douwe Snoek komt vervolgens aan het woord over de Vitale Groene Stad in de praktijk, ofwel de multifunctionele waarde van groen. Daarna spreekt Matthijs Mesken (Groenkeur) over borging van kwaliteit in het openbaar groen.

  Na de presentaties is er een discussie onder leiding van dagvoorzitter Jan van Reijendam. De kennisbijeenkomst eindigt om 19.00 uur met een netwerkborrel en broodjes.

  Deelname aan de kennisbijeenkomst kost €50 per persoon (inclusief consumpties). Meer informatie en aanmelden voor 18 september via De Vitale Groene Stad.