Kerkgevel in Londen na elf jaar nog steeds groen

  Elf jaar geleden maakte Adam Shepherd deze verticale tuin aan de gevel van een voormalige kerk in Londen. Door een goede watergift, bemesting en tijdig snoeien, floreren de planten nog steeds langs de gevel.

  Groene kerkgevel - Tapestry Vertical Gardens

  De tuin bevindt zich op het dak van de voormalige Sint-Augustinuskerk. De huidige eigenaren hadden één opdracht voor ontwerper Adam Shepherd en dat was om het ’fantastisch te maken’. Shepherd is eigenaar van het bedrijf Tapestry Vertical Gardens in Blackawton (Devon) en gespecialiseerd in gevelgroen. De planten die hij voor zijn projecten gebruikt, kweekt hij zelf op zijn kwekerij. Daarnaast heeft hij een eigen systeem ontwikkeld hoe hij de planten langs de gevel toepast.

  Groene kerkgevel - Tapestry Vertical Gardens

  De gevel in Londen is inmiddels elf jaar oud. Vier keer per jaar vindt onderhoud plaats. Dit bestaat uit het snoeien van de planten, het vervangen van dode planten, het bijvullen van de plantenvoeding en het checken van het automatische irrigatiesysteem. Volgens Shepherd staat of valt het succes van zijn projecten met een goed watermanagement en het op het juiste moment snoeien en bemesten van de planten.

  Themanummer verticaal groen
  Dit bericht is een verkorte versie van een langer artikel over de groene kerkgevel in Tuin en Landschap 18, een nummer dat helemaal in het teken staat van verticaal groen. U kunt het artikel hier digitaal lezen (met inlog).

  Groene kerkgevel Tapestry Vertical Gardens
  Foto’s: Howard Sooley

   

   

   

   

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties