Kerst bevestigt status als belangrijke afzetperiode

Terwijl de najaarshandel in diverse boomkwekerijproducten behoorlijk stroopte, was daarvan bij kerstgerelateerde producten niets te merken.

De groei in afzet van kerstgerelateerde groene producten lijkt z’n plafond nog altijd niet te hebben bereikt. Bij Van Lint in Boskoop kijkt Jeroen van Gils dan ook terug op een uitstekende kerstperiode. Al was dat voor hem eigenlijk geen verrassing. „Wij hebben onze kerstshow voor klanten altijd al in maart en wij vragen klanten om bij ons voor 1 juni te bestellen. Toen zagen we al dat het totaalbedrag aan orders hoger uitkwam dan het jaar ervoor.” Van Gils ziet onder andere een grotere vraag naar kant-en-klare kerstboompjes bij grote retailketens.

’Dik tevreden’

Bij PT Creations is Mark Timmermans ’dik tevreden’ over de verkopen in aanloop naar kerst. „De handel kwam al in oktober op gang, toen gingen de eerste acties weg, en dat is tot 19 december door blijven lopen.” De herfsthandel noemt Timmermans wat lauwtjes, maar de kersthandel liet een veel positiever beeld zien. Het bedrijf verwerkt veel ’Conica’ en ’Ellwoodii’ die het zelf kweekt en deels bijkoopt.

Lees in De Boomkwekerij 1 meer over de handelsstemming in kerstproducten, zoals Helleborus, Skimmia en conifeertjes. De Boomkwekerij 1 ligt 3 januari bij abonnees op de mat.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties