De Boomkwekerij Nieuws Kopenbijdekweker.nl voor kwekers met particuliere verkoop

Kopenbijdekweker.nl voor kwekers met particuliere verkoop

0

Sinds begin april is de website kopenbijdekweker.nl in de lucht. Kwekers in de sierteelt die particuliere verkoop hebben kunnen zich hierop aanmelden. Consumenten biedt dit een overzicht wat ze waar – vers van de bron – kunnen kopen.

Diverse kwekers kiezen er volgens de initiatiefnemers voor om consumenten rechtstreeks te bedienen, zeker nu door de coronacrisis de buitenlandse handel is stilgevallen.

De website is een initiatief van marketingcommunicatiebureau Blunt, actief in de sierteeltsector. Het bedrijf wil in eerste instantie een bijdrage leveren aan deze sector die het op dit moment zo zwaar voor de kiezen krijgt. Daarnaast verwacht het bedrijf ook op langere termijn veel van de website: „Mensen willen een koopje, maar vinden het ook gewoon leuk om lokaal iets te kopen, vers en rechtstreeks van de kweker. De verkopen kunnen daardoor best aantikken. Dat zie je wel aan diverse kwekers die er een hele winkel van maken.”

Kwekers met particuliere verkoop uit hele land kunnen zich op de site registreren.

Alleen voor kwekers

Kwekers van snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten met particuliere verkoop kunnen zich aanmelden via KopenbijdeKweker. De website is voor de lange termijn gebouwd en moet uiteindelijk zichzelf bedruipen via (optioneel) betaalde vermeldingen.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar