’Krijgen we nog een kerstpiek?’


„Blijft het rustig doorrommelen of krijgen we nog een kerstpiek? Op vrijwel alle landen is de handel rustiger dan anders. Er wordt gedoseerd en afgepast ingekocht. De handel gaat wel weg, maar het gaat heel geleidelijk, heel voorzichtig. De komende weken wordt het spannend”, zegt Arjan Bellaart, inkoper tuinplanten bij Waterdrinker.

„Vooral op Italië en Frankrijk speelt de coronaproblematiek de handel parten. Engeland was na de eerste golf juist weer booming, maar neemt nu ook gas terug. Duitsland doet het nog redelijk goed, maar Duitse klanten die normaal gesproken fysiek in ons Green Trade Center (GTC) shoppen, blijven nu weg om quarantaines te vermijden. Rondom de Trade Fair Aalsmeer krijgen we normaal gesproken veel internationale klanten over de vloer, maar onze GTC-weken zijn dit jaar maar summier bezocht.”

Lees in De Boomkwekerij 24 onder andere wat Bellaart zegt over de handel in Skimmia en Gaultheria en of er nog vrije handel staat op de klok. Dit nummer ligt 20 november bij abonnees op de mat. U kunt de rubriek ’Hoe loopt het’ ook lezen in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties