Kweker meldt diefstal van Buxus

Bij kweker Didier Hermans in het Belgische Beerse is in de nacht van 10 op 11 november een partij Buxus gestolen. De kweker roept branchegenoten op alert te zijn op partijen Buxus die worden aangeboden.

De Buxus is volgens Hermans gestolen vanaf een afgesloten kwekerij op een paar kilometer van de Nederlandse grens. Om de kwekerij in Beerse te bereiken zijn de daders een aantal landbouwpercelen van de buurman overgestoken.

Het gaat om 500 Buxus sempervirens op stam van 12 jaar oud in 10 l-container. Deze hebben een stamhoogte van 50 cm met een bol van 25-30cm.
Daarnaast zijn ook 250 Buxus sempervirens bollen van 30cm in 7,5 l-container gestolen. En verder nog een aantal planten uit de volle grond.

Alert
De kweker schat de schade op €16.000. Omdat de partij volgens Hermans niet zomaar te verkopen is verwacht hij dat de planten binnenkort aan collegakwekers, detailhandel of via internet zullen worden aangeboden. Hij vraagt daarom aan branchegenoten of zij hierop alert willen zijn. Bij een vermoeden dat het om de gestolen Buxus gaat kunnen zij contact opnemen met de kweker onder telefoonnummer: 0032-475 72 43 76.
De Belgische politie heeft de zaak in onderzoek.