Kwekerijtoelevering Van Nifterik naar Agro de Arend

De boomkwekerijtoelevering van Van Nifterik Holland komt onder Agro de Arend te vallen. Dat zijn beide toeleveranciers uit regio Opheusden van plan.

Van Nifterik gaat behalve de boomkwekerij-afdeling ook de fruitteelt-afdeling verkopen aan bedrijvengroep Van Wesemael, Agro de Arend en Agro Buren. De komende tijd wordt de overname verder uitgewerkt.

Van Nifterik stoot de twee afdelingen af, omdat de toeleverancier zegt beter de activiteiten in de internationale tuinbouw te kunnen uitbouwen. Sinds 2010 heeft Van Nifterik een dochterbedrijf in China waar onlangs de productiecapaciteit is vergroot.

De boomkwekerij-afdeling gaat dus naar Agro de Arend in Kesteren. De fruitteelt-afdeling wordt een nieuw bedrijf genaamd Fruit Support Europe. Dikkie van Nifterik, huidige teamleider van de boomkwekerij-afdeling, wordt van dit bedrijf directeur.

De laatste jaren zijn landelijk meerdere toeleveranciers van boomkwekerijproducten gefuseerd of ze hebben elkaar overgenomen. Belangrijkste oorzaken zijn schaalvergroting en een dalend aantal boomkwekerijen.