’Kwekers, blijf baas in eigen huis’

  Wil de Bresser heeft nog een laatste advies aan kwekers, voordat de 63-jarige Delphy-expert met pensioen gaat.

  „Blijf baas in eigen huis, dan kun je met plezier ondernemen!”, zegt De Bresser in een uitgebreid interview met het vakblad over zijn werk in de boomkwekerij.

  Zijn laatste advies kun je volgens De Bresser breed oppakken. „Maar zorg ervoor dat je niet afhankelijk bent van bepaalde afnemers, banken. Of adviseurs! Zorg voor een acceptabele risicoafweging.”

  Risicoafweging was altijd een belangrijk onderdeel van zijn economisch werk. „Mijn opzet is altijd geweest om dit zo reëel mogelijk op te stellen.” Gedurende zijn carrière zag De Bresser dat de risico’s voor kwekers groter werden. „Daar moet je proberen mee om te gaan.”

  ’Eerst tijd voor familie en hobby’s’

  Na zijn pensioen stopt De Bresser wel officieel met zijn werk. Met Delphy is al wel besproken „om nog het een of ander te doen, maar daar denk ik nog over na. Ik neem eerst tijd voor mijn familie met kleinkinderen, en mijn hobby’s – waaronder motorrijden.”

  Vrijdag 23 februari is in Oirschot een afscheidsreceptie voor de expert. Alle relaties zijn welkom, maar vooraf aanmelden is wel wenselijk via m.joosten@delphy.nl.

  Lees het volledige interview met De Bresser in De Boomkwekerij 4.

  Foto: Arno Engels

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties