Kwekers fietsen €25.000,- bij elkaar voor Ronald Moerings Foundation

Zo’n 55 deelnemers fietsten in september van Hazerswoude-Rijndijk naar het Ierse Dublin om geld op te halen voor de Ronald Moerings Foundation. Op 24 november overhandigden vertegenwoordigers van deze groep een cheque aan het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

Eind september fietsten 54 mannen en één vrouw met hun begeleidingsgroep van Hazerswoude-Rijndijk naar Dublin om daarmee geld op te halen voor de Ronald Moerings Foundation.
De groep, waarvan een deel afkomstig is uit de kwekersbranche, haalde bij elkaar €12.500,- op. Dit bedrag werd door Paul van der Salm, eigenaar van kwekerij Gebr. van der Salm uit Boskoop verdubbeld tot €25.000,-.

’Dublin-fietsers’
De ’Dublin-fietsers’ overhandigde de cheque aan René Medema, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis, die de deelnemers daarvoor hartelijk bedankte. Hij gaf aan zwaar onder de indruk te zijn van de fietsprestatie die door de deelnemers is geleverd.
Het geld wordt ingezet voor kankeronderzoek. „Ons doel is heel eenvoudig: kanker de wereld uit helpen”, aldus Medema.

Ontberingen
Pieter Heemskerk van Gebr. van der Salm was een van de organisatoren van de fietstocht die een initiatief is van Stichting ’All The Way EFI’. Hij vertelde dat de fietstocht af een toe een ontbering was, maar vooral tot veel gezelligheid en saamhorigheid heeft geleid. „We zijn dan ook blij en trots dat wij deze cheque in goede gezondheid mogen overhandigen.”

Paul van der Salm (rechts) en Pieter Heemskerk (links) overhandigen de cheque aan René Medema van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.