Kwekers nemen maatregelen tegen de droogte

Veel boom- en vaste plantenkwekers houden er mee rekening dat lange droge perioden vaker voor zullen komen en maken zich daar zorgen over. Niet voor niets is een groot deel van plan te investeren in preventieve maatregelen of heeft dat inmiddels gedaan. Dat blijkt uit rondvraag van het vakblad De Boomkwekerij onder lezers.

Kwekers zijn zich terdege bewust van het gevaar van lange droge perioden. Een groot deel van de lezers die reageerden op de vragen van De Boomkwekerij heeft vorig jaar ook de negatieve gevolgen van de droogte ondervonden.

Hoger gelegen regio’s

Met name in de hoger gelegen regio’s in Nederland investeren kwekers daarom actief in preventieve maatregelen. Vooral druppelleidingen, wateropvang en bodemverbeterende maatregelen zijn populair. „Een heel aantal bedrijven neemt ook serieus maatregelen om efficiënter met water om te gaan. Het onderwerp staat hoog op de agenda”, reageert de voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen Henk Raaijmakers.

De droge zomer van 2018 heeft zijn sporen getrokken in de boomkwekerij en vaste plantenteelt, maar ook bij hoveniers en hun klanten. En tuincentra rapporteren een enorme toename in de uitgaven aan alles dat bestemd is voor het watergeven van planten in de tuin. Lees hier meer over in de speciale uitgave bij De Boomkwekerij 14 die 5 juli verschijnt, maar nu al digitaal is te lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties