Kwekersdag zoomt in op innovatie, klimaat en duurzame keten

Op de Kennis- en Netwerkdag van LTO voor boom- en vaste plantenkwekers, donderdag 20 december bij Plantion in Ede, komen experts van binnen en buiten de sector praten over teelttechnische innovaties, klimaatverandering en verduurzaming van de afzetketen.

De Kennis- en Netwerkdag is bestemd voor alle kwekers, niet alleen voor LTO-leden. De LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten organiseert de dag samen met de scholingsconsulent voor de sector.

Sectormanager Rabobank is dagvoorzitter

Dagvoorzitter is Dave Marcus. De sectormanager bij de Rabobank begint het programma om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Na een welkomstwoord door vakgroepvoorzitter Henk Raaijmakers komen diverse sprekers aan bod over (precisie)technieken en datagestuurde bedrijfsvoering.

Daarna staat de betekenis van klimaatverandering voor de sector op het programma. Hasse Goossen (Klimaateffectatlas) gaat in op de vraag of je droge voeten en voldoende schoon gietwater houdt voor teelten. Bram Klapwijk (Koppert Biological Systems) geeft aan welke plagen oprukken en hoe deze zijn te bestrijden. Dendroloog Jaap Smit (Cobra Adviseurs) legt uit wat een ander klimaat betekent voor de gewasgroei en het sortiment.

Wat werkt wel/niet bij verduurzaming keten?

Om 17.45 uur is er pauze met buffet. Daarna, om 19.00 uur, komen drie experts aan het woord over markt en imago. Matthijs Mesken (VGB) geeft aan welke inspanningen door teelt en handel om de afzetketen te verduurzamen, wel en niet werken. Elise Wieringa (Royal Lemkes) vertelt hoe Lemkes de duurzame keten invult. Henri Potze (Benefits of Nature) geeft tot slot aan welk voordeel je kunt behalen bij verduurzaming van de keten.

Ledenvergadering cultuurgroepen in ochtend

Het programma van de Kennis- en Netwerkdag duurt tot 20.00 uur. In de ochtend houden de LTO-cultuurgroepen laanbomen, bos- en haagplantsoen, vaste planten en fruitgewassen een ledenvergadering (dus ook bij Plantion); hun programma’s zijn nog niet bekend.

De Kennis- en Netwerkdag (inclusief buffet) is gratis toegankelijk voor LTO-leden. Niet-leden betalen een bijdrage van €50 per persoon. Aanmelden via deze link.

Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties