Laanboompact start drie projecten in teelt en marketing

Het Greenport Gelderland Innovatiefonds heeft drie projecten vanuit het Laanboompact goedgekeurd. Deze zijn nu gestart.

Het eerste project is getiteld ’Duurzame emissiereductie door middel van innovatie bij onkruidbestrijding’, zo meldt Greenport Gelderland. Bedoeling is om meerdere systemen te ontwikkelen die onkruid op een mechanische wijze rondom de bomen, dus in de rijen, kunnen verwijderen. Het project loopt tot en met juli 2021 onder leiding van Tree Centre Opheusden.

Het tweede project heet ’Restmaterialen boomkwekerij verwerken en verwaarden’, ook dit leidt TCO. Het loopt tot en met januari 2021. Doel van dit project is om verschillende mogelijkheden in kaart te brengen van de omgang met restproducten: vernietigen of inzetten voor biomassa of opbouw van organische stof?

Regionale laanboomsector positioneren

Het derde project is de tweede fase van ’Lobby en Branding’, wat de gemeente Neder-Betuwe afgelopen voorjaar is gestart om de laanboomsector in regio Opheusden (beter) te positioneren. Vierdejaars-studenten van HAS Hogeschool in Den Bosch ontwikkelen een plan van aanpak, onder begeleiding van een marketingexpert. Het vervolgproject loopt tot en met februari 2021.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties