Landgard ondersteunt introductie meermalig fust Floritray

Floritray is een nieuw meermalig fust voor planten. Het product wordt ondersteund door Landgard, moederbedrijf van Veiling Rhein-Maas.

Met Floritray introduceert Floritray gmbh een nieuwe meermalige tray als duurzame vervanging voor eemalige trays.
De tray’s bestaan voor 100 % uit gerecycled polypropyleen en zijn volgens Floritray GmbH economisch: ze kunnen worden gebruikt zonder extra kosten voor aanvoerders en klanten.

De tray’s zijn geschikt voor alle bekende ladingdragers voor planten zoals CC-container, EC-container, stapelwagen, Europalet, eenmalige en/of meermalige dozen. Daarnaast heeft het een waterreservoir van 7 millimeter. In een houder met potmaten 6, 8 of 12 cm kunnen potmaten in verschillende afmetingen van de potten en met verschillende hellingshoeken worden geplaatst, zodat er in totaal minder verschillende trays nodig zijn. De potten worden in de trays gestabiliseerd door zogenaamde ’veren´ om ervoor te zorgen dat de planten tijdens transport stevig in de tray blijven staan, aldus Floritray gmbh.

Duurzaamheid en milieu

Momenteel bestaat ongeveer 90 % van de trays in de plantenhandel uit eenmalige trays. Omdat volgens Floritray GmbH duurzaamheid en milieubescherming steeds belangrijker worden is het vermijden en verminderen van plasticafval een positieve ontwikkeling. Ook in het kader van de nieuwe verpakkingswet.
Floritray GmbH is onder andere verantwoordelijk voor voorraadbeheer, verkoop, wassen en vervanging van de trays.

Het product wordt ondersteund door Landgard, moederbedrijf van Veiling Rhein-Maas, en daarmee ook ondersteund door Veiling Rhein-Maas.

Bij Royal FloraHolland, het andere moederbedrijf van Veiling Rhein-Maas is de laatste tijd juist veel commotie over de meermalige tray Floratino.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties