‘Lang thuis zitten is geen optie in Rusland’

  Moskou gaat vanaf 28 oktober tot minstens 7 november in lockdown, maakte burgemeester Sergej Sobjanin donderdag 21 oktober bekend. President Vladimir Poetin gaf eerder al alle Russen een week vrij om de coronabesmettingen terug te dringen. Een groot deel van het openbare leven komt daarmee stil te liggen in de Russische hoofdstad. Wat betekent dat voor de bloemen- en plantenhandel op Rusland?

  „Er zullen minder bloemen verkocht worden. Dat merken we al”, luidt de reactie van Christina van der Voort, exportmanager Flowerportal. Ze schat dat de komende tijd van de reguliere export van Flowerportal op Moskou nog zo’n 60 tot 70% van het volume verhandeld wordt.

  Foto Shutterstock

  Van der Voort kreeg al eerder signalen door uit Rusland dat er strenge coronamaatregelen in het verschiet lagen. Bang dat de handel in bloemen en planten helemaal stil komt te liggen in Moskou is ze niet. De ervaring van de eerste lockdown leert haar dat de handel in versproducten door mag gaan. Maar het zal minder zijn. Van der Voort: „Nu bestellen klanten nog wel, maar straks zullen ze wachten tot de voorraad op is. Dan gaan we het voelen.” (..)

  Lees het volledige verhaal over de Moskouse lockdown exclusief via mijnbloemisterij in de Bloemisterij van deze week.

  Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties