‘Langdurig goed lenteweer op komst’

De diverse weersites zijn het eens: de lente komt goed uit de startblokken. Dit weekend kan het volgens weeronline.nl 15°C worden. „Klanten van Groen-Direkt zijn er in ieder geval klaar voor om een goed weekend te draaien”, zegt mede-directeur Gert Koert naar aanleiding van de beursdag van vandaag.

Volgens weeronline.nl toveren berekening na berekening prachtig lenteweer op de kaarten. De invloed van depressies is ten einde en de komende periode wordt het weer door hogedrukgebieden bepaald. Volgens weeronline.nl lijkt het mooie weer ook wel even aan te houden.

Ook volgens het KNMI zijn de vooruitzichten voor de lange termijn goed. Tot en met 18 maart is er volgens het weerinstituut een grote kans op rustig voorjaarsweer met kleine neerslagkansen. De temperaturen liggen over het algemeen iets boven het langjarig gemiddelde.

Beursdag bij Groen-Direkt

Bij Groen-Direkt was het vandaag volgens mededirecteur Gert Koert wel te merken dat er mooi weer op komst is, maar er werd door klanten qua bestellingen nog wel schoorvoetend op gereageerd. „De bestellingen van onze Voorjaarsbeurs van begin februari zijn in de afgelopen periode uitgeleverd en onze klanten hebben daardoor nu voldoende voorraad. Het aanstaande mooie weer was wel hét gespreksonderwerp van vandaag. Onze klanten staan gesteld om een goed weekend te draaien. Nou, maar hopen dat we het mooie weer inderdaad gaan vasthouden. Daar is iedereen wel aan toe.”