De Boomkwekerij Nieuws Lemkes in onzekerheid over plantenleveringen

Lemkes in onzekerheid over plantenleveringen

0

Lemkes dacht vandaag (maandag 16 maart) als gevolg van de coronacrisis de laatste planten naar OBI Duitsland te leveren. Einde van de middag lijkt er toch weer zicht op leveringen. „Veel is onzeker. Als het nodig is kunnen we snel schakelen en de leveringen weer oppakken”, zegt Michiel de Haan, Managing Director van Royal Lemkes. Franse tuincentra gaan wel dicht.

„In overleg met OBI hebben we eerder vandaag besloten om vandaag de laatste planten af te sturen. Aan het einde van de middag waren er echter toch weer ontwikkelingen die een opening bieden. En als dat zo is, dan kunnen we snel schakelen en de leveringen weer oppakken”, zegt De Haan. „Voor ons en met name voor kwekers van seizoensproducten betekent dit veel onzekerheid.”

Michiel de Haan: „Het is een zorgelijke, hectische en dramatische tijd voor de sector.”

Franse tuincentra dicht

Over de Franse tuincentra (Jardiland, Truffaut) zegt hij. „Gisteren gingen ze dicht, toen weer open, maar uiteindelijk gingen vandaag alle Franse tuincentra toch dicht.”

De leveringen aan Nederlandse (Praxis, Aldi) en Engelse (B&Q, Dobbies) klanten gaat door. Voor Belgische klanten is dit volgens De Haan gedeeltelijk het geval.

„Het is een zorgelijke, hectische en dramatische tijd voor de sector. Met collegabedrijven zullen we ons hard maken voor overheidsteun voor de hele sector.”

 

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar