Lenteweer op komst

Het belooft qua weer een mooi weekend te worden. Zaterdag wordt het zo’n 14 graden en op zondag kan de temperatuur oplopen naar 16 graden, meldt weeronline.nl. Tuinplantenleveranciers zagen de vraag deze week al stijgen.

Vanaf vrijdagmiddag is het minimaal een paar dagen lente in het land met temperaturen die zondag oplopen tot 16 graden. Bij Arie Bouman Tuinplanten was dat deze week direct te merken. Dennis van Willegen van het bedrijf zegt: „Klanten die woensdag voor 11.00 hebben besteld krijgen nog voor het weekend uitgeleverd. Door de goede weersvoorspellingen hebben veel klanten hiervan gebruik gemaakt. Kruiden, groentenplantjes, perkgoed als violen en primula en andere visueel aantrekkelijke planten werden nog extra besteld. En dat geldt ook voor onze rozen.”

Intratuin

Intratuin kopt vrijdag in haar nieuwsbrief met: ’Hoera, we mogen naar buiten’. Een groot aantal winkels zijn ook zondag geopend en consumenten worden opgeroepen om hun tuin op te vrolijken met kleurrijke voorjaarsbloeiers die je ’zo uit je winterdip halen.’

Duitsland

Het mooie weer beperkt zich niet alleen tot Nederland. Tot in het zuiden van Duitsland wordt het lente. In Munchen wordt zondag veel zon verwacht met temperaturen van 16 graden.
En over het Sauerland zegt weeronline.nl. „De lente breekt aan, het wintersportseizoen zal hier naar verwachting snel ten einde komen.”