Tuin en Landschap nieuws LNV organiseert landelijke bijeenkomst eikenprocessierups

  LNV organiseert landelijke bijeenkomst eikenprocessierups

  0

  Op 25 september vindt in Ede een landelijke bijeenkomst plaats rond de eikenprocessierups. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Kennisplatform Processierups in opdracht van het ministerie van LNV.

  De bijeenkomst is bedoeld voor bestrijders, gemeenten, groenbeheerders en andere betrokken organisaties rond beheer, beleid, gezondheid en afvalverwerking van de eikenprocessierups.

  Beste practices

  De focus ligt op informatievoorziening rond te nemen maatregelen en planning voor het beheersen van de eikenprocessierups. Ook komen zaken aan de orde als effectiviteit en best practices in bestrijding en monitoring.

  Afvalverwerkingsprotocol

  Deelnemers hebben de mogelijkheid om in workshops gezamenlijk te werken aan een eerste invulling van de herziening Leidraad Beheersing Eikenprocessierups 2020. Ook wordt ingegaan op de verdere uitwerking van het afvalverwerkingsprotocol en de impact op de gezondheid.

  De bijeenkomst duurt van 13 tot 17 uur. Locatie: ReeHorst, Bennekomseweg 24, Ede. Aanmelden kan via de website van Wageningen University & Research.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar