Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Lobbyisten vragen aandacht voor sierteelt bij EU-commissaris Hogan

  Lobbyisten vragen aandacht voor sierteelt bij EU-commissaris Hogan

  0

  VBN-lobbyisten Eveline Herben en Henk van Ginkel en de secretaris-generaal van Union Fleurs Sylvie Mamias ontmoetten afgelopen week Phil Hogan, de EU commissaris voor Landbouw en plattelandsontwikkeling. Ze wezen de Ier in het kader van Brexit op het belang van de sierteeltsector voor Europa.

  Herben, Van Ginkel en Mamias (l) benadrukten dat de sierteeltsector van enorm belang is voor de werkgelegenheid in de EU en veel bijdraagt aan de economieen van diverse landen en dat sierteeltproducten van belang zijn voor een gezonde levensstijl en welbevinden. Conclusie van het gesprek was dat meer aandacht van de EU-besluitmakers voor de karakteristieken en potentie van de sierteeltsector nodig is.

  Eveline Herben, Henk van Ginkel en Sylvie Mamias (l) schonken Phil Hogan (tweede van rechts) een nieuwjaarsboeket.

  De echtscheiding tussen EU en het Verenigd Koninkrijk kwam in december rond. De twee praten nu over een transitiefase en de vorm van de nieuwe relatie. 29 maart 2019 is Brexit een feit.

  VBN en Union Fleurs lobbyen in Brussel om de belangen van de sierteelt veilig te stellen in een toekomstige relatie tussen EU en het VK. Grote angst is dat er een hogere administratieve lastendruk komt voor de export naar het VK en dat er vertragingen op gaan treden aan de grens.

   

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar