LTO en Rabobank brengen jongeren bij elkaar

  De LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten en Rabobank brengen in twee boomkwekerijregio’s jongeren bijeen om met elkaar ervaringen over het vak en het ondernemen uit te wisselen. De bank en LTO doen dit om in contact te blijven met jonge ondernemers.

  Een eerste bijeenkomst is in de regio Opheusden gehouden. Daar kwamen negen jonge boomkwekers bij elkaar. Volgens initiatiefnemer Micha Hoekstra van Rabobank West Betuwe spraken de jongeren over tal van zaken over het ondernemen uiteenlopend van waar zij wakker van liggen, of zij nu het weer iets beter gaat toch acquisitie plegen, hoe de omgang en samenwerking is met de oudere generatie. Maar tijdens de maaltijd werd er ook gekeuveld over de nieuwtjes uit het vak, zoals diktemeting of de export naar China.

  Namens de LTO vakgroep vertelde Caroline Janssen-Michels over haar eigen ervaringen als jongere die toetreedt tot een onderneming.

  Volgens Micha Hoekstra is het niet de bedoeling de groep uit te laten groeien tot een actieve studiegroep. Maar de intentie is wel om dergelijke informele ontmoetingen drie tot vier keer per jaar te organiseren. De jongeren wordt gevraagd waar zij behoefte aan hebben en het plan is de invulling van de bijeenkomst daarop af te stemmen. De nadruk ligt op het ondernemen, niet de teelt.

  Limburg zoekt jongeren

  Ook in Limburg wordt een groep gevormd van jonge boomkwekers die het leuk vinden elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen in een informele sfeer. Jongeren die hiervoor belangstelling hebben kunnen zich nog aanmelden bij Caroline Janssen-Michels of Rick Dijkshoorn van Rabobank Horst Venray.

  Rabobank en LTO jongerenoverleg
  Rabobank en LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten willen jongeren bijeenbrengen. Initiatiefnemers zijn vlnr Sander Hendrikx (LTO), Micha Hoekstra (Rabobank), Caroline Janssen-Michels (LTO) en Rick Dijkshoorn (Rabobank)
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties