LTO Glaskracht meldt RUB-middel magere melk aan

  LTO Glaskracht Nederland heeft op verzoek van de glastuinbouwsector het RUB-middel magere melk aangemeld voor behoud als toepassing ter voorkoming van de verspreiding van virussen tussen planten door middel van een behandeling, waarbij planten, plant- en snijmateriaal, dan wel handen, worden ondergedompeld.

  Ook voor andere middelen op de RUB-lijst is het van belang dat ze in de toekomst ingezet mogen worden omdat ze een belangrijke rol hebben binnen de geïntegreerde teelt. Daarom heeft LTO in overleg met het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besloten om een lijst met meerdere RUB-middelen in te dienen.

  Welke is tot nu toe onduidelijk omdat de brancheorganisatie niet weet welke middelen tot dusver zijn aangemeld. Ctgb heeft vorig week alleen gemeld dat het 19 middelen zijn. Met magere melk erbij is het dus minimaal 20 geworden. Aanmelden kon tot 15 februari.

  Het Ctgb zal uiterlijk op 2 april 2018 een besluit publiceren met producten die de status RUB-toelating behouden gedurende de looptijd van de toelatingsprocedure.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties