M. van den Oever en Bureau KM bundelen krachten

Boomkwekerij M. van den Oever gaat samenwerken met Bureau KM om gemeenten te ondersteunen bij grote, door klimaatverandering en gezondheid gestuurde vergroeningsopgaven. Hiervoor is de aparte tak VerGroen! opgericht.

Binnen VerGroen! bundelen de bedrijven hun specialismen. Hierdoor wordt niet alleen naar het groen gekeken, maar naar de totale inrichting van de openbare ruimt. De inrichting bepaalt namelijk of een groene ruimte ook goed gebruikt en prettig beleefd wordt.

M. van den Oever koppelt kennis van groen aan de functie van de openbare ruimte. Zo zijn zes groene ‘leefwerelden’ en tientallen groenoplossingen voor verschillende typen gebruik van de openbare ruimte uitgewerkt. Bureau KM heeft expertise over hoe de inrichting van de openbare ruimte zorgt voor een goed gebruik en beleving, inclusief het groen.

Kwaliteit
Rosemarie Maas van Bureau KM: „Fijne en logische loop- en fietsverbindingen, sociale veiligheid en goede speel- en zitgelegenheid bepalen mede de kwaliteit van een groene plek. Bovendien moet groen zodanig ingepast worden dat dit niet ten koste gaat van het gebruik; bijvoorbeeld extra ruimte voor groen versus de benodigde vrije ruimte voor voetgangers of rolstoelgebruikers.”

Marwin Dekkers, directeur van M. van den Oever: „Door onze kennis en expertise te combineren, kijken we integraal naar groenkwaliteit én gebruikskwaliteit. We geven inzicht in welk aanpassingen in welke gebieden nodig zijn, om zowel duurzaam vergroend – denk aan hittestress, wateropgave, CO2-reductie – als gezond, goed gebruikt, aantrekkelijk en prettig te worden voor mens én dier.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties