Meerdere retailers tonen interesse in plasticvrije tuinplanten

Na Tesco is Modiform ook met andere grote retailers in gesprek over tuinplanten die helemaal vrij zijn van plastic. Dat zei de Engelse manager van Modiform, Shaun Herdsman, op de internationale vakbeurs GreenTech.

„We praten nu ook met B&Q”, aldus Herdsman. De grootste Britse bouwmarktketen toont volgens Herdsman ook belangstelling voor tuinplanten in potten en trays van papierpulp, labels van karton en kabelbinders van jute touw. Daarnaast is er interesse vanuit een grote Duitse supermarktketen. „We proberen ook bij Lidl binnen te komen.”

Tesco heeft de biologisch afbreekbare producten EcoExpert van Modiform onlangs beproefd. Binnen een paar weken zal de Britse supermarktketen beslissen hoe de proef zal worden vervolgd. Grote kans dat die doorgaat, want in de proef had Tesco al 1 ton aan plastic afval bespaard. „Tesco heeft aangekondigd bepaalde plasticsoorten niet meer in te nemen, voor al hun producten die ze verkopen”, vertelde Herdsman op GreenTech.

Een Engelse kweker produceert al grootschalig voor het bio-verkoopconcept. De teelt vindt vooralsnog in gewone potten plaats, omdat het papierpulp na verloop van tijd en onder invloed van vocht afbreekt. Voor aflevering wordt EcoExpert als overpot gebruikt.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties