Milieu Centraal organiseert Week van de Groene Tuin

Samen met een aantal partners organiseert Milieu Centraal de Week van de Groene Tuin. Deze vindt plaats van 12 tot en met 18 april. De campagne maakt onderdeel uit van de overkoepelende campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’.

Tijdens de Week van de Groene Tuin moeten zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten worden vergroend en verduurzaamd. De hele week vinden acties plaats en krijgen tuineigenaren tips om de eigen tuin klimaatbestendig te maken. Ook wordt advies gegeven over het voorkomen van onkruid en plagen, en tips om meer dieren in de tuin van voedsel en schuilplek te voorzien.

Stimuleren van biodiversiteit

Lodewijk Hoekstra is ambassadeur van de Week van de Groene Tuin. Hoekstra: „Het vergroenen en verduurzamen van je tuin of balkon is niet alleen leuk om te doen, maar ook belangrijk met het oog op het veranderende klimaat en het stimuleren van de biodiversiteit. Bovendien voorkom je plagen met een tuin waar veel verschillende soorten leven.”

Op de website van de Week van de Groene Tuin staan diverse video’s met tips voor een groenere tuin.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
binance sign up bonus
3 maanden geleden

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/en/register?ref=T7KCZASX

Mag-sign up sa Binance
2 maanden geleden

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/ph/register?ref=UM6SMJM3