Nederlandse kweker in Noord-Macedonië omgekomen

Een Nederlandse boomkweker is op zijn bedrijf in Noord-Macedonië omgekomen, als gevolg van een ruzie met een medewerker.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het om een 59-jarige ondernemer gaat, maar het maakt de naam noch de toedracht van het overlijden bekend. „Wij geven geen namen”, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen dit vakblad, „en ook geen informatie over de toedracht, dat is aan de lokale autoriteiten.” De Nederlandse ambassade in Skopje kan wel bijstand verlenen „als dat gewenst is.”

Diverse kranten waaronder AD melden dat het om een Limburgse boomkweker gaat die in Noord-Macedonië het bedrijf European Plants heeft. Volgens de site van dit bedrijf is er 375 ha in productie, voornamelijk coniferen.

Boomkwekersvoorman Henk Raaijmakers betreurt het gebeuren in Noord-Macedonië. European Plants heeft in het verleden plantgoed gekocht bij kwekers in Nederland. „Ik hoop dat de zaken met die kwekers ordentelijk verlopen”, aldus de voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties