Nertsenhouder wordt compagnon kwekerij

Begin 2021 is Dennis Raijmakers (38) als compagnon toegetreden tot SV Tuinplanten van Elly (55) en Stef Verwaaij (59) in het Limburgse Ottersum. Daarvoor had Raijmakers een eigen bedrijf als nertsenhouder. Ogenschijnlijk een opvallend stap, maar niet volgens henzelf.

Raijmakers’ ouders hadden een nertsenhouderij, toch volgde hij een hoveniersopleiding. De reden daarvoor is volgens hem dat er altijd al discussie is geweest over het voortbestaan van de nertsenhouderijsector. „En ik wilde wat achter de hand houden voor als er daadwerkelijk een einde aan zou komen.”

Het is haast niet meer te zien dat deze kas ooit als nertsenhouderij is gebruikt. (Foto’s: Sam Koster)

Nertsenhouder in Venlo-kas

Raijmakers werd in 2021 compagnon in het bedrijf van Elly en Stef. De locatie van zijn vroegere nertsenhouderij had hij toen nog in bezit. Omdat dit feitelijk een Venlo-kas is, was het mogelijk om hier een extra kasruimte voor SV Tuinplanten van te maken.

Hoe zijn Raijmakers en het echtpaar Verwaaij elkaar tegengekomen? En hoe verliep de toetreding van Raijmakers tot de kwekerij? Lees het artikel nu in De Boomkwekerij 7.

Lees voor dit, en meer over het ombouwen van de nertsenhouderij tot plantenkas dit artikel in ons digitale magazine via mijnboomkwekerij.nl. Hier zijn ook extra foto’s van dit proces te bekijken.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
is gate io safe
1 jaar geleden

Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.