‘Net klaar met het planten van stapelgoed’

Halverwege mei was kweker van vruchtboomonderstammen Mark Kriellaars net klaar met het planten van stapelgoed. Voor het aanleggen van nieuwe moerbedden was het land toen helaas nog veel te nat.

Stapelgoed zijn de tweejarige vruchtboomonderstammen die Kriellaars ieder jaar nog één jaar opplant op verse grond. “Zo groeien ze uit tot grote, sterke planten”, aldus Kriellaars. “Omdat we het stapelgoed machinaal planten, gaat het erg snel: zo’n 70.000 stuks per dag.”

Daarnaast heeft Kriellaars vorige maand zo’n 4.000 m2 St. Julien pruimenstekhagen aangeplant met ongeveer 4.000 stekken afkomstig van Vermeerderingstuinen Nederland. Dit doen ze wel met de hand, zodat ze bij iedere stek gelijk een schep tuinturf mee kunnen geven in het plantgat.

Kweker van vruchtboomonderstammen Mark Kriellaars op zijn land
Kweker van vruchtboomonderstammen Mark Kriellaars op zijn land (foto: Kwekerij Kriellaars)

In de rubriek Vakgeluiden in De Boomkwekerij nr. 11 leest u welk werk er is gedaan en nog op stapel staat op het bedrijf van Mark Kriellaars in Espel in de Noordoostpolder. Met een digitaal abonnement kan dat ook via mijnboomkwekerij. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties