Nieuw boek ’Onze eik’

Bomenexpert Anne Oosterbaan heeft een nieuw boek geschreven, ditmaal over eiken in Nederland.

Het boek is getiteld ’Onze eik’ en heeft als ondertitel ’Betekenis, biologie, gebruik en toekomst van zomer- en wintereik in Nederland’. Oosterbaan beschrijft de ontwikkeling van een eik, welke dieren en schimmels erop en ervan leven, wat je zoal met eiken kunt doen.

Veel eiken kampen de laatste decennia met gezondheidsproblemen, maar volgens Oosterbaan kun je met verstandig beheer ervoor zorgen dat eiken nog lang en sterk verbonden kunnen zijn met het landschap en de cultuur in Nederland. De eik is autochtoon in Nederland, maar stamt oorspronkelijk af van eiken uit Zuid-Spanje en Italië.

Commissaris van Koning plant eik

Het boek is vanaf 20 december in de boekwinkels te koop, of online te bestellen. Een deel van de opbrengst gaat naar Trees for All, de stichting die zich inzet voor CO2-compensatie middels de aanplant van bomen en bossen.

Rondom de publicatie van het boek zijn in Flevoland eiken geplant: met Trees for All en met commissaris van de Koning Leen Verbeek (links). Hij ontving het eerste exemplaar van het boek.

Oosterbaan is voormalig onderzoeker bij Alterra (Wageningen University & Research). Hij heeft eerder boeken gepubliceerd, waaronder ’Walnoot +, een boom voor iedereen’.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties