De Boomkwekerij Teelt Nieuw demoveld met groenbemesters

Nieuw demoveld met groenbemesters

0

Delphy heeft bij boomkwekerij Slangenbeek een nieuw demoveld met diverse groenbemesters aangelegd.

Het demoveld is aangelegd in het kader van het project ’Meer weten van water, bodem en waterkwaliteit’. Doel is om het effect en de rol van zes verschillende producten groenbemesters te demonstreren: Tagetes patula (afrikaantjes), Riesling (klaver), Silke (Japanse haver), Orgamax (zonnebloem, Japanse haver en gele mosterd), Doublet Plus (multiresistente bladrammenas plus zwaardherik) en Saloon Plus (gele mosterd plus snelgroeiende bladrammenas).

De groenbemesters zijn op een perceel van Slangenbeek (in Saasveld, Overijssel) gezaaid in stroken van 3 m breed. Vooraf is het perceel in kaart gebracht met een bodemscan. Komend najaar zullen de resultaten van de demo besproken worden op een bijeenkomst. Aan bod komen de effectieve organische stofvoorziening van de groenbemesters, alsmede hun voor- en nadelen met betrekking tot aaltjes.

Foto: Delphy

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar