Hortipoint Nieuw lesmateriaal mbo keuzedeel dak- en gevelgroen ontwikkeld

  Nieuw lesmateriaal mbo keuzedeel dak- en gevelgroen ontwikkeld

  0

  Dinsdag 3 juli werd nieuw lesmateriaal gepubliceerd voor het keuzedeel Dak- en Gevelbegroening voor mbo-niveau 3 en 4. Bij de ontwikkeling hiervan werkten bedrijfsleven en onderwijs nauw samen. Zo zat Branchevereniging VHG in de expertgroep die het projectteam feedback leverde.

  De vraag naar dak- en gevelbegroening groeit. Het aanleggen en onderhouden van groene daken en gevels stelt specifieke eisen aan de medewerkers die zich hiermee bezighouden. De initiatiefnemende partijen hopen dat met deze keuzemogelijkheid meer leerlingen zich in deze richting willen specialiseren.

  Input bedrijfsleven

  Aan de orde komen vakinhoudelijke zaken, maar ook thema’s zoals communicatie, veiligheid en kennis van het bouwproces. „Deze thema’s zijn door het bedrijfsleven als belangrijk aangemerkt”, vertelt projectleider Eric Soer van Aeres mbo Velp. „Het zijn wat meer algemene thema’s, maar juist deze zijn ook binnen dit vakgebied van belang, zo geven de groenbedrijven aan.”

  Actueel

  De samenwerking tussen scholen en bedrijven heeft geleid tot een breed gedragen lespakket dat actueel is en gebruik maakt van diverse werkvormen die passen bij het leren in de 21ste eeuw. „De kleine, maar brede vertegenwoordiging uit de sector heeft waardevolle input geleverd”, aldus Soer. „Deze aanpak is zeker voor herhaling vatbaar.”

  Online module

  Het lesmateriaal is tijdens een pilot door verschillende scholen uitgeprobeerd en sluit aan bij de exameneisen van de persoonscertificaten van Stichting Groenkeur. De online module is beschikbaar gesteld via Wikiwijs leermiddelenplein.

  Deelnemende bedrijven aan het project zijn: De Dakdokters Amsterdam, BTL Advies, Groendak Scherpenzeel, Optigroen Nijkerk, Van der Tol Hollandsche Rading en Branchevereniging VHG. De onderwijspartijen zijn: Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden, Nordwincollege Leeuwarden, Wellantcollege Houten, Aeres Hogeschool Almere en Aeres mbo Velp.

  Reageer op dit artikel

  avatar