Nieuw platform Let it Grow roept op tot creatieve groenconcepten

Let it Grow is een nieuw ambitieus, internationaal georiënteerd innovatieplatform binnen de bloemen- en plantensector. Ze stelt € 100.000 beschikbaar voor vijf groenconcepten die het stadsleven positief bevordert met bloemen en planten.

„De bloemen- en plantensector is één van de weinige plekken waar de startup-scene nog niet floreert”, aldus Silke Tijkotte initiatiefnemer van Let it Grow. „Daardoor liggen er ontzettend veel kansen voor ondernemers. Jonge stedelijke consumenten hebben een duurzame en bewuste lifestyle. Let it Grow vindt dat planten en bloemen hier een vanzelfsprekend onderdeel van zijn. Om daar op in te spelen, brengt Let it Grow de sierteeltwereld en de (start-up)wereld bij elkaar om de kansen die zo ontstaan samen te benutten”.

Oproep
Vanaf 10 mei is Let it Grow gestart met een wereldwijde ‘open innovation call’ voor ondernemers en creatieven. Inschrijven kan met een concreet concept. Het thema van de open innovation call is gezondheid en welbevinden. Silke: „Het doel is om vanuit Nederland een maatschappelijke beweging te starten met innovaties die de stad en haar inwoners gezonder en gelukkiger maken met behulp van bloemen en planten.”

Uit de aanmeldingen kiest een vakkundige jury vijf initiatieven die vanaf oktober gedurende vijf maanden vanuit het groene en kleurrijke Let it Grow Lab in Amsterdam worden ondersteund en gecoacht. Let it Grow stelt samen met Royal FloraHolland zijn (inter)nationale netwerk en expertise ter beschikking. Voor de realisatie van de concepten is €100.000 beschikbaar voor de teams.

Let it Grow is ontwikkeld vanuit Royal FloraHolland. Inschrijven kan tot 10 september.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij