Nieuwe beurs in grensregio Nederland en Duitsland

In het Duitse Kalkar wordt op 17 en 18 september voor het eerst de beurs ’Alles im grünen Bereich’ gehouden. De beurs richt zich met name op de aanlegmarkt.

De beursorganisatie mikt voor de eerste editie op zo’n 50 standhouders waarvan zij hoopt dat de helft uit Nederland en de andere helft uit Duitsland zal komen. De beurs wil naast ’groene’ standhouders ook techniekbedrijven aan zich binden. Vooralsnog hebben zich volgens Carmen Sechtig, die namens de beursorganisatie het woord voert, nog geen Nederlandse boomkwekers ingeschreven. Zij verwacht overigens dat het eenvoudiger wordt om Nederlandse kwekers in te schrijven dan Duitse bedrijven. „Voor veel Duitse bedrijven is de afstand tot Kalkar toch vrij groot”, zegt zij.

In vaarwater beurs VenraySaillant detail is dat deze nieuwe beurs een week eerder wordt gehouden dan een andere relatief nieuwe beurs in de grensregio: Boomkwekerij Vakbeurs Venray. Volgens Léon Faassen, directeur van J.H. Faassen-Hekkens leidt nóg een beurs alleen maar tot versnippering van het beursaanbod. „Ik vraag me af of er behoefte is aan deze nieuwe beurs in Kalkar. Ik ben een voorstander om van Boomkwekerij Vakbeurs Venray de centrale beurs voor de regio te maken en hoop dat andere kwekers er ook zo over zullen denken.”

Meer informatie over de beurs