Nieuwe generatie leidt Volentis

De broers Ardjan, Harm en Marten Willemsen hebben de leiding over Boomkwekerij Volentis overgenomen van de oudere generatie in het familiebedrijf.

Per 1 juli heeft de oudere generatie, Herman, Mario en Teus Willemsen, een stap terug gedaan. Mario en Teus houden samen nog wel een kwart van de aandelen. Daarmee heeft het familiebedrijf, met de nieuwe generatie erbij, vijf eigenaren.

Voor de overname van de leiding hebben Ardjan, Harm en Marten Willemsen, alle drie zoons van Teus, een tweejarig traject gevolgd met onder andere communicatietrainingen. Ze zijn daarbij begeleid door Fond, Bethe en Hoogenboom Notarissen en Accon Avm. Twee neven, Martin en Martijn, volgden in eerste instantie ook het traject, maar ze besloten er niet mee door te gaan en geen bedrijfsaandeel te nemen.

Areaal uitbreiden

De taakverdeling binnen de nieuwe generatie blijft dezelfde: Harm is hoofd verkoop, Ardjan is hoofd administratie en Marten is verantwoordelijk voor de teelt. De broers willen het areaal van Volentis (nu 90 ha laan- en sierbomen in regio Kesteren/Opheusden) uitbreiden. „Zodat we voldoende aanbod hebben voor onze klanten”, laten ze gezamenlijk weten. „De bomenmarkt is momenteel goed. Heb je voorraad, dan ben je de man.”

V.l.n.r.: de nieuwe generatie Marten, Harm en Ardjan, en de oudere generatie Teus, Mario en Herman.

Foto: Volentis

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties