Nieuwe middelen toegelaten

Het Ctgb heeft voor boomkwekers en vaste plantenkwekers enkele nieuwe middelen toegelaten of de toelating uitgebreid. Ook hebben toelatingshouders middelen teruggetrokken.

Schimmelbestrijder Mirage Plus 570 SC met de werkzame stoffen folpet en prochloraz wordt uitgebreid en is nu toegelaten in boomkwekerijgewassen (niet-grondgebonden bedekte teelt) lage teelt tot 50 cm hoogte, vaste plantenteelt (onbedekte teelt) lage teelt tot 50 cm hoogte en vaste plantenteelt (niet-grondgebonden bedekte teelt) lage teelt tot 50 cm hoogte.

De insecticide Sivanto Prime op basis van flupyradifurone is nu te gebruiken in de niet grondgebonden onbedekte en bedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt.

De toelating van schimmelbestrijder Previcur Energy is uitgebreid met de teelten coniferen (bedekte teelt), sierheesters (bedekte teelt), bos- en haagplantsoen (bedekte teelt) en vaste planten (bedekte en onbedekte teelt).

Karate Zeon in een insecticide waarvan de toelating is uitgebreid naar Buxus en de vaste planten (neerwaarts spuiten, onbedekte teelt).

Ingetrokken

Daarnaast zijn door de toelatingshouders middelen teruggetrokken waaronder de insecticides Plenum 50 WG en Pirimor van Syngenta voor wat betreft de toepassing in boomkwekerijgewassen, en de vaste plantenteelt.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties