Nieuwe toelatingen voor de boomkwekerij

Drie toelatingen hebben een uitbreiding gekregen waardoor ze in boomkwekerijgewassen mogen worden toegepast en er is één nieuwe toelating, zo laat het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden weten.

Clinic Free op basis van de werkzame stof glyfosaat heeft onder andere een toelating gekregen in de teelt van boomkwekerijgewassen met uitzondering van klimplanten. Toelatingshouder Nufarm heeft echter laten weten dat het middel niet op de markt wordt gebracht. De toelatingsaanvraag is al een aantal jaar geleden gedaan en ondertussen heeft de toelatingshouder een alternatief op de markt op basis van glyfosaat namelijk Clinic N.

Uitbreidingen

De toelating van Mycotal is uitgebreid en mag nu ook in boomkwekerijgewassen worden ingezet. Mycotal is een groen middel en heeft als werkzame stof de schimmel Lecanicillium muscarium stam Ve6. Mycotal is een insectenbestrijdingsmiddel tegen witte vlieg met een nevenwerking tegen tripslarven.

Ook de toelating van Monarch op basis van de werkzame stof flutolanil is uitgebreid en mag nu onder andere in de vaste plantenteelt worden toegepast als schimmelbestrijdingsmiddel.

Het schimmelbestrijdingsmiddel Karma op basis van de werkzame stof kalium waterstofcarbonaat hortensia is na uitbreiding ook toegelaten in boomkwekerijgewassen (bedekte teelt), klimplanten (onbedekte teelt), coniferen (onbedekte teelt), vruchtbomen en -struiken m.u.v. appel en peer (onbedekte teelt) en vaste plantenteelt (bedekte teelt).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties