Nieuwe veilingsite veilt bij opbod boomkwekerijproducten

De jonge ondernemer Jurgen Denissen uit Zundert is onlangs de site zundertveiling.nl gestart. Via de site worden boomkwekerijproducten bij opbod geveild. „Er zijn al veel webshops, maar een digitale veiling is er nog niet”, zegt hij.

„De werkwijze van de veiling is vergelijkbaar met een site zoals vakantieveilingen.nl”, legt Denissen uit. Aanbod wordt tegen een door de ondernemer bepaalde prijs is het systeem gezet, waarna de veiling start. Een paar dagen lang kunnen potentiele kopers bieden op de kavel. Op woensdag sluit de veiling, waarna op donderdag en vrijdag de bestelling wordt klaargemaakt. Deze kan vervolgens op zaterdag door de koper worden afgehaald of naar de koper worden verzonden.

Geen dumpplek
De site wordt volgens Denissen geen dumpplek. „We staan in voor de kwaliteit van de geveilde producten. Maar we kunnen de startprijs wel scherp houden omdat we een vast aantal willen aanbieden. Als we van een kweker bijvoorbeeld 240 planten aanbieden, moeten deze ook allemaal in één koop worden gekocht.” De site richt zich volgens de ondernemer op een breed koperspubliek. Dit kunnen volgens Denissen bijvoorbeeld zowel hoveniers als handelaren zijn.

Uitbreiding aanbod
Het aanbod bestaat nu nog voor een groot gedeelte uit haagplanten van Boomkwekerij Denissen bv maar volgens Denissen wordt dit vanaf nu snel uitgebreid met voorraadartikelen van bomen en vaste planten van andere kwekers.
Jurgen Denissen is een zoon van Jos Denissen van Boomkwekerij Denissen bv in Zundert maar de activiteiten staan los van het moederbedrijf.

Jurgen Denissen liet tijdens GrootGroenPlus bezoekers kennismaken met de veilingsite zundertveiling.nl.